Kirkko- ja kaupunki 4.1.2021 

04.01.2021

Vastaukseni toimittaja Topias Haikalan esittämiin kysymyksiin Kirkko- ja kaupunki-lehden haastattelussa Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherraehdokkaille. 

1. Minkä takia Pitäjänmäen alueen asukkaiden kannattaisi kuulua kirkkoon?
2. Mikä on kirkon tärkein tehtävä?
3. Kirkon jäsenmäärä laskee, verotulot vähenevät ja suomalaisten usko kristilliseen Jumalaan vähenee. Mitä tässä tilanteessa pitäisi tehdä?
4. Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet, joita kirkkoherralta vaaditaan?

 Maika Vuori, 48, on teologian maisteri ja Pitäjämäen seurakunnan vt. kirkkoherra.

1. Kirkko on rukouksen koti ja turvapaikka, jossa voidaan luottaa, että Jumala on läsnä. Kirkko kutsuu palvelemaan eli tekemään hyvää. Kirkko on siitä ihmeellinen paikka, että myös Jumala palvelee siellä meitä, kun seurakunta kokoontuu messuun.

2. Ruokkia nälkäisiä sieluja. Se tapahtuu Jumalan sanalla ja pyhillä toimituksilla, mutta myös ruumiin ravinnolla.

3. Olennaista on luottaa Jumalaan ja ihmisiin. Meidän pitää työskennellä sen eteen, että emme anna pelolle valtaa emmekä vaivu epätoivoon. Meidän pitää myös suostua taloudelliseen, toiminnalliseen ja hengelliseen murrokseen.

4. Kirkkoherra on paimen, joka puolustaa laumaansa ja turvaa jatkuvuuden.Kirkkoherralta vaaditaan roimasti rakkautta, avarakatseisuutta, kykyä rakentaa siltoja ja terävää älyä. Kirkkoherran pitää olla toivontuoja, joka on uskollinen Kristuksen kirkolle ja omaa vahvan kristillisen identiteetin.

Alkuperäistä artikkelia pääset lukemaan tästä https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/pitajanmaen-kirkkoherraehdokkaat-kertovat-miksi-alueen-asukkaiden-kannattaisi-kuulua-kirkkoon-ja-mika-on-kirkon-tarkein-tehtava#50bf2e61