TUKIJOUKON TERVEHDYKSIÄ

Iloa, naurua, jämäkkyyttä, päätöksentekoa, luovuutta, vapaaehtoista vastuunottamista, levollisuutta, rukousta, turvallisuutta ja hyvää mieltä. Kuulostaako työyhteisön kokoukselta?

Tältä ne kuulostivat, kun olin töissä Maikan johtamassa Pitäjänmäen seurakunnassa. Siellä sain nähdä, miten johtamisen armolahja toimii käytännössä.

Maika on seurakunnan johtajana juuri sellainen, jonka johdossa on hyvä työskennellä. Hänen pitkälle tähyävä visiointikykynsä yhdistettynä käytännön tekemiseen kantavat koko työyhteisöä. Maika kiittää ja kannustaa, rohkaisee ja yllyttää. Kriisitilanteissa hänen johtamistaitonsa tulevat aivan erityisellä tavalla esiin. Kiireen ja stressaavien tilanteiden keskellä hän ei vaikuta kiireiseltä eikä stressaantuneelta. En tiedä, miten hän sen tekee, mutta niin se vain on.

Maikalla on erittäin vahva tunneäly ja suuri herkkyys, joiden avulla hän aistii, mitä ilmapiirissä milloinkin on meneillään. Samalla hän on jämäkkä ja vahva johtaja, joka kykenee tekemään vaikeita päätöksiä ja joka osaa myös sanoa ei. Hän osaa vetää rajat, jotka tuovat selkeyttä ja turvallisuutta koko porukalle.

Kun työyhteisö voi hyvin, se ei voi olla välittymättä seurakuntalaisille. Työntekijöillä on energiaa, työn iloa ja luovuutta, jotka syntyvät keskinäisestä luottamuksesta, arvostuksesta ja selkeistä pelisäännöistä. Siitä, että työyhteisö tietää, mitä siltä odotetaan ja siitä, ettei mokia tarvitse pelätä.

Jos minulta kysytään, millainen on hyvä johtaja, mietin Maikaa. Jos seurakunta haluaa hyvinvoivan työyhteisön ja tehokkaat työntekijät, se tekee aivan oikein äänestäessään hänet kirkkoherraksi.

Lea Kujanpää

pastori, muusikko, viestintäasiantuntija


                   Sarjakuva: Vaula Valpola, taidemaalari 


Mielipide: Maika Vuori Pitäjänmäen kirkkoherraksi

  • 20.01.2021 12:08
  • 21 ALLEKIRJOITTAJAA

Me Pitäjänmäen seurakunnan jäsenet toivomme, että saamme Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherraksi seurakuntalaiset ja seurakunnan työntekijät jo entuudestaan hyvin tuntevan Maika Vuoren.

Vuoresta saamme suvaitsevan ja puolueettoman kirkkoherran. Hän jaksaa kuunnella ja välittää toisista ihmisistä, arvostaa työtovereitaan ja seurakunnan vapaaehtoisia. Hän on paimen, joka puolustaa laumaansa parhaan kykynsä mukaan.

Maika Vuori on kasvanut johtajaksi palvellen Pitäjänmäen seurakuntaa vuodesta 2003 monissa eri tehtävissä. Kirkkoherran tehtävistä hänellä on kokemusta jo puolentoista vuoden verran. Maika Vuori on jämäkkä ja vahva johtaja, joka pystyy tekemään vaikeitakin päätöksiä. Hän on loistava visionääri, näkijä, mutta samalla myös asioiden ja ideoiden toteuttaja.

Näin ehdokkaamme on luonnehtinut itseään: "Olen luterilaisen kirkon nainen. Kirkkoherran pitää olla toivontuoja, joka on uskollinen Kristuksen kirkolle ja omaa vahvan kristillisen identiteetin".

Lauri Aila         Liina Bäckman

Jukka Haavisto         Päivi Hakkari

Mari Himanen         Marko Himanen

Kristiina Huotari        Marita Inberg

Airi Jousila         Sandra Jyrhämä

Mikko Koivulehto         Anne Korpunen

Kirsti Laasonen       Tuire Lamberg

Margit Metteri       Raimo Metteri

Lulu Nenonen        Martti Pitkänen

Heikki Riipi         Aapo Rikala

Raija Talvio

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/mielipide-maika-vuori-pitajanmaen-kirkkoherraksi#7616c057Minulla on ollut ilo työskennellä vuosia Maikan kanssa Pitäjänmäen seurakunnassa, niin intensiivisessä leiri- , rippikoulu- ja nuorisotyössä kuin arjessa erilaisissa papin tehtävissä ja seurakunnan työyhteisössä toimiessani seurakuntasihteerinä. Maikan kanssa on aina ollut suuri ilo ja siunaus työskennellä. Hänellä on kaunis kyky heittäytyä luovasti tilanteisiin itsensä täysin likoon laittaen, ja toisia kunnioittaen. Nuorten kanssa hän oli aina pidetty ja helposti lähestyttävä. Maikalla on visioita, intoa ja kykyä kehittää toimintaa. Hän tekee työtään rakkaudella, hänellä on lämmin sielunhoidollinen ote, kirkon eri toimialojen hyvä tuntemus, laaja teologinen osaaminen, erityisesti taitava dogmaatikko. Hän on rohkea etsimään kristillisen perinteen erilaisia aarteita ja käyttämään niitä monipuolisesti syventämään kirkon sanoman välittämistä. Olen oppinut tuntemaan hänet rehellisenä, nöyränä etsijänä, hengellisenä matkakumppanina, kuuntelijana ja esirukoilijana. Erityisesti ihailen tapaa, jolla hän osaa ja löytää aina aikaa pysähtyä pyhän äärelle, ja kutsuu kohtaamaan pyhää.

Maija Hytti KM pedagogi, ammattimuusikko


Minulla oli ilo opettaa lahjakkaita ihmisiä neljänkymmenen kahden vuoden ajan Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Jotkut opiskelijat jäivät erityisesti mieleen. Syitä oli monia. Yksi mieleenjääneistä oli Maika Vuori. Hän tuli oppilaakseni Töölön kirkossa pidettyihin jumalanpalvelusharjoituksiin. Hyvillä mielin seurasin hänen näytesaarnaansa. Siitä kävi ilmi, että hän oli tavallisia opiskelijoita selvästi paremmin perehtynyt saarnan pitämisen taitoon. Hän myös käytti onnistuneesti ja rohkeasti hallitsemiaan taitoja. Hänen esityksensä herätti hämmästystä kuulemassa olleiden opiskelijatovereiden keskuudessa. He heräsivät kysymään: Eikö minunkin pitäisi puhua noin.
Harjoitusten jälkeen tapasin oppilaani, kun kävin ostoksilla Stockmannilla. Hän ansaitsi siellä opiskelurahoja. Siihen aikaan piti täyttää korkeat vaatimukset, jotta pääsi tavaratalon palvelukseen. Voin todeta, että hänen työskentelynsä yleisön palvelijana oli ihailtavan tasokasta.

Tapio Lampinen, professori 


Suht tiiviin joogiryhmämme jäsenillä on monenlaisia elämänkatsomuksia, mielipiteitä ja suhtautumistapoja niin käytännöllisiin kuin henkisiinkin asioihin. Tuntuu, että Maika kunnioittaa niistä jokaista, ottaa ihmiset sellaisina kuin ovat ja osaa nähdä asiat heidän näkökulmastaan. Samalla hänen oma vakaumuksensa tuntuu olevan hyvin selkeä ja rauhallinen. Ehkä juuri siksi hänen onkin helppo ymmärtää monenlaisia näkemyksiä.
Maika on niin vahva, ettei hänen tarvitse korostaa itseään mitenkään.
Sillanrakentajat ovat oleellisen tärkeitä ryhmässä, johon mahtuu monenlaisia elämänkatsomuksia ja moraalisia näkemyksiä. Maika on tällainen sillanrakentaja, ihan selkeästi.
Monesti on niin, että kovinta melua pitävät ovat eri tyyppejä kuin paljon aikaansaavat. Maika kuuluu jälkimmäisiin.
Niin paljon näkee hirveää itsekorostusta ja pätemistä, ja toisaalta itsensä väheksymistä ja arvottomudentunnetta. Mulla on fiilis, että Maika on tällä saralla aika sujut itsensä kanssa ja se heijastuu suoraan hänen toimintaansa. Selkeää, konstailematonta, kunnioittaavaa, turhamaisuudesta vapaata.
"A calm sea and good wether never made a good mariner". Korona-ajan toiminta osoittaa, kenellä pysyy asiat hanskassa, ajatus kirkkaana ja toimintakyky hyvänä. Ehdotan Maikaa.

Jukka Lindell,
runoilija-merikapteeni-kurssikoordinaattori-fillaristi-joogi