UNELMANI

Kirkon tärkein tehtävä on ruokkia nälkäisiä sieluja. Joskus se on yhteisöruokailu, jossa saa laittaa tai nauttia maittavan käsintehdyn hävikkiruokaa hyödyntävän lounaan, kuten Pitäjänmäen kirkolla tiistaisin. Joskus nälkäinen sielu kaipaa vahvaa rukouselämää, alttarin leipää ja Jumalan pyhää Sanaa. Unelmani on, että nälkäinen sielu tulee ravituksi, niin hengellisesti, henkisesti kuin ruumiillisestikin. 

Luotan paikallisuuteen ja yhteisöllisyyteen. Uskon harmoniaan, empatiaan ja kilvoitteluun. Minulle on tärkeä ajatus siitä, että mihin tahansa maailmassa menenkin, kristillinen kirkko sulkee suojaansa ja syliin. Sunnuntaina seurakunta kokoontuu yhteen, jumalanpalvelukseen. 

Kristillinen elämänmuoto on vaalimisen arvoinen asia. 

Vuonna 2020  jaoimme ensi kertaa vuoden yhteisönrakentajapalkinnon. Haaveeni on, että yhteisöt ja yritykset rakentavat aluetta kanssamme hyvinvoinnin rakentamiseksi ja ylläpitämiseksi.

Vieraanvaraisuutta olemme opetelleet Pitäjänmäen seurakunnassa usean vuoden ajan.  Seurakunnan tilat ovat laadukkaat ja monipuoliset. Haaveeni on, että tilat palvelevat yhä moninaisemmin alueen eri ikäisiä toimijoita.
 

Kaunis ja kunnioittava puhe on itsestäänselvyys. Kristityt pitävät yhtä ja kunnioittavat toisiaan. Vuoropuhelu eri uskontojen tai ideologioiden edustajien kanssa on luontevaa, pelotonta ja kunnioittavaa. 

Opettelemme toimimaan yhdessä myös maapallon hyvinvoinnin hyväksi. 


                                       Kuva Pertti Haapalainen

Vuosi 2022 on vaalivuosi - marraskuussa toimitetaan seurakuntavaali. Pitäjänmäen seurakunta tarvitsee sitoutuneita ja alueen asioista ja ihmisistä kiinnostuneita jäseniä luottamustoimiin paikalliseen Pitäjänmäen seurakuntaneuvostoon sekä Helsingin seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon. Jos tunnistat kutsumusta luottamustoimeen, asetu ehdolle. Seurakuntavaalissa voi äänestää kaikki 16 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet.